Felfogásom a vallásról 1.
 
Nos én sosem hitem istenben. Én ezt az egész katolikus dolgot úgy, ahogy van, elítélem nem, szeretném istenszerit leélni az életem. De hogy tisztán lássuk, kezdem a teremtéssel.
 
Teremtéselmélet, amely valamilyen természetfölötti beavatkozással, isteni közreműködéssel hozza összefüggésbe a kezdetet.
 
Eddig ennyi de utána jött Ádám és Éva. Ez már furcsa, nem? Két ember gyerekei vagyunk. Szóval akkor mindenki a testvérem. Na de a viccet félre téve folytassuk Ádámmal is Évával, mert itt nem fejeződött be az emberek gyártása. Ádámnak és Évának volt három gyereke: Káin Ábel és Séth.
Ádám és Éva fia Káin telepedett le "Nód földén, Édentől keletre", miután megölte testvérét Ábelt.
 
Rendben, ha a Biblia című irománynak hihetünk, akkor az első férfi Ádám volt, az első nő Éva, tehát a Nód földjén levők, akik között Kain is feleséget talált, valójában az ő testvérei voltak. És egyúttal magukban hordozták az eredendő bűnt is. Persze erről a Biblia nagyvonalúan "elfelejt" beszámolni. Ha mentesek voltak a bűnbe eséstől, akkor nem is Ádám és Éve leszármazottai voltak, vagyis mégsem ők voltak az első és egyetlen emberpár. De akkor kik voltak ők? A Biblia erre sem tér ki. Ezért sem tudom a Bibliát százszázalékosan komolyan venni. (Írta az egyik wikipédiás felhasználó)
 
Nód szó jelentése: menekülés, száműzetés… Vagyis az a terület azért vált Nód földjévé, mert a menekülő Káin ott telepedett le.
 
Most ugrom egy nagyot és folytatom a kereszténység csillagával, Jézussal. Abban én is egyet értek hogy Jézus élt. Ügye Jézus Krisztus anya Mária. Először elmondom hogy az egyház szerint, hogyan lett terhes Mária.
 
Az isten elküldte Máriához Gábort, aki azt mondta neki, hogy gyereke fog születni és Jézus lesz a neve, ö lesz az, aki meg fogja váltani a népet a bűntől.
 
Az én felfogásom szerint így történ ez az eset (bár lehet, hogy tévedek):
 
Mária egy másik férfival összeszűrte a levet, akitől lett egy gyereke Jézus. Mária hogy meg ne kövezzék, azt mondta, hogy istentől van a csecsemő. Az meg már másdolog hogy ez a gyerek az akkori korban a legintelligensebb gyereknek számított.
 
Jézus halála az lett végül is hogy keresztre feszítették. Utána az öregek elvitték egy barlangba ahonnan három nap múlva feltámadt. Én ezzel is vitába szállnék ugyanis szerintem nem feltámadt, hanem a barlangba élő állat felfalta. Ez az esemény a húsvét.
 
Újból nagyot ugranék a Középkorral, folytatnám.
Mindenkinek illik tudni mi az a robot. De ha esetleg valaki nem tudná, elmondom a robotot, nem úgy kell érteni, mint egy mai gépet, hanem a jobbágynak mindig el kelet mennie a földesúrhoz bizonyos időkben ingyen dolgozni. És emellett a saját kis birtokát is kellet gondozni. Meg hogy a kereszténység is szót kapjon egytizedet, kellet fizetni a megtermelt adagból. Na nem mintha olyan sok lenne az. De e felől a kérdés felöl is úgy vélekezem hogy az egyházat, tartsa el az istenük és imátkozzank, ne a szegény embertől, vegyék el a megtermelt összeget. Hisz van nekik istenük, majd az learat. Így nem csoda, hogy abban az időben az egyház volt a leges leggazdagabb.
 
Itt jön a képbe az egyik kedvenc történelmi személyem: Luther Márton a hitújító. Ő mondta, azt hogy az egyháznak vissza kell térnie a szegénységhez. Hát persze hogy ez nem tetszet a keresztényeknek. Luther követőit Lutheránusoknak hívjuk ők, hozták létre az evangélikus egyházat. De menjünk vissza, hogy miért mondta ezt Luther. Hát, azért mert az egyház rohadt gazdag volt másrészt, meg azért mert a papok kis papír fecniket osztogattak, amiket ha megveszel (pénzért) a menybe mész halálod után. Luther úgy gondolta, hogy csak istentől nyerhetnek bocsánatot. Lutherről még sokat tudnék mondani, de ennyi bőven elég.
 
 
 
 
 
           
 
 
 
 
 
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://felfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr402502825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása